Jeg har været freelancefotograf i de sidste 12 måneder. Min rejse har været omfattende og har haft både øjeblikke af sejr og nederlag. Jeg har dækket over 112 begivenheder, herunder bryllupper, koncerter, sportsbegivenheder, fotoshoots og mere for at opfylde kundens behov. Det har været en stor rejse som freelancefotograf for at sikre, at jeg er up to date med alt det nye teknologi derude, men langt det mest vigtige er den personlige forbindelse jeg har skabt med mennesker.

Det jeg har lært undervejs er høj kvalitet ud over bare et godt billede; I virkeligheden handler det om kundens behov og dem kan man kun være bekendt med hvis man virkelig lytter til dem. I dag med digitale billedredigeringsteknologi er det ret let at fremstille nogle flotte billeder, men det der virkelig gør et billede unikt er den personlige historie bag det, som kun en professionel fotograf kan fange øjeblikket.

Jeg har i de sidste 12 måneder været heldig at kunne rejse som freelancefotograf og dække 112 begivenheder fra hele verden. Fra store musikfestivaler over store politiske begivenheder til private fester og årlige familiefester, har jeg haft muligheden for at dokumentere og dokumentere øjeblikke for virksomheder, organisationer og andre mennesker.

En af mine bedste oplevelser var da jeg blev inviteret til en stor fejring af Sveriges nationaldag i Stockholm, hvor jeg havde mulighed for at fange nogle smukke billeder af mennesker fra hele verden, der hyldede sin nation. Jeg var meget stolt over min præstation den dag, især da det var mit første besøg i Sverige.

Også på familiebegivenheder har jeg været glad for min rolle som fotograf. At fange øjeblikke af ære og glæde og opholde dem evigt, som en del af en person’s livsereignis er selvfølgelig meget specielt og et privilegium.

Derudover havde jeg muligheden for at dække selv de største begivenheder i politikkens verden, som G-20-topmødet i Japan. Dette års topmøde markerede en ny slags dialog om nogle virkelig vigtige emner som bæredygtig udvikling, handelstendenser og global terrorisme. Det var bemærkelsesværdigt at se verdens ledere dele erfaringer og tanker om disse emner på samme arena.

At få pressefotografidækning er en fantastisk måde at give din blog eksponering i dit lokalområde. Det kan føles lidt overvældende at starte med, så her er nogle tips til, hvordan du kan få pressefotografidækning af din blog.

Først skal du sørge for at have en god historie at fortælle og et foto, der er godt og relevant. Tag kontakt til lokale aviser og medier og lad dem vide, hvad der sker på din blog. Bemærk hvilken type publikum de forskellige publikationer henvender sig til og anpass historien og billederne derefter.

Når du har taget kontakt, sørg for at vedhæfte alle relevante oplysninger om bloggen og billederne, du har brug for. Pass derefter på din korrespondance; være altid venlig, professionel, informativ og hurtig til at svare på eventuelle forespørgsler.

Det sidste trin er opfølgning efterfølgende. Fortsæt med at holde lokale forlag opdateret om interessante begivenheder på din blog, så du ikke bliver glemt. I sidste ende handler det om, hvor godt du præsenterer dine tiltag og vidensformidling, så dokumentér dit arbejde godt!